top of page

Met Ingeborg gewoon van het padje af!

Haal diep adem en bereid je voor, want we gaan gewoon van het padje af, met een vleugje ademwerk en een flinke dosis intuïtie! Ga je met me mee?

Want, hier is ze dan hoor! Tjonge jonge het heeft toch wel even geduurd voordat ik mijzelf hier authentiek durf te omschrijven. Dat is best opmerkelijk als je bedenkt dat ik bekend sta als diegene die altijd haar eigen weg gaat, altijd nieuwsgierig is naar het onbekende, zonder aarzeling uit haar comfortzone stapt en grootse dromen durft te dromen. Ja, dat klopt, ik ben gewoon lekker authentiek!

www.fotograafjessie.nl Foto 27.jpg

Laten we samen verdwalen

www.fotograafjessie.nl Foto 14.jpg

Maar om mijn verhaal hier op deze manier te delen, dat was een uitdaging, zo blijkt. Ben ik dan toch zo geprogrammeerd, zit dat keurslijf nog zo diep verankerd dat ik me moet conformeren aan de normen en verwachtingen die anderen (vaak weer gebaseerd op anderen) me opleggen om geaccepteerd te worden? Nou, dacht het niet. Want dat voelt gewoon niet goed, want ik ben (net als jij) uniek en bijzonder, en dat voelt verdomd goed, kan ik je wel vertellen.

Ik heb me altijd al anders gevoeld, en dat pad was geen wandelingetje in het park. Ik kom uit wat sommigen een chaotisch gezin noemen, maar ik noem het liever een gezin met ouders die hun uiterste best deden, zij het met hun eigen beperkingen en gewoontes. Als kind besefte ik al snel dat er iets niet klopte, dat ik niet altijd mezelf kon zijn, dus ontwikkelde ik overlevingsmechanismen om te dealen met uitdagende situaties. Ik werd een rebel en later ontwikkelde ik zelfs verslavingen, alles om mijn diepste gevoelens te vermijden. Jarenlang danste ik met de tegenstellingen in het leven. Soms dacht ik dat ik gelukkig was, maar achteraf besefte ik dat ik mezelf behoorlijk voor de gek hield. Mijn ego zei: "Kom op, je hebt het goed, stel je niet aan. Als het even tegenzit, krabbel je gewoon weer op." Dat, samen met een flinke dosis humor, bracht me behoorlijk ver.

Lees verder
www.fotograafjessie.nl Foto 13.jpg

Wie ben ik eigenlijk?

Stel je voor dat het leven een Jenga-spel is. Ken je dat, dat zenuwslopende spel waarbij je telkens een blokje moet weghalen en bovenop de wiebelende toren moet leggen, totdat die uiteindelijk instort? Nou, mijn leven was net zo. Telkens een blokje uit mijn fundament halen en er een nieuw wankelend stuk bovenop plaatsen. En dan maar afwachten hoe lang dat goed gaat. Nou, verrassend genoeg ging het een hele tijd goed, maar uiteindelijk stortte de hele boel in als een kaartenhuis. Een enorme burn-out, dat was mijn wake-up call. Ik probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar het zou nooit meer zo stevig worden als voorheen. Daar lag ik, met de gedachte: "Oké, Inge, je hebt twee keuzes. Of je blijft in je schulp zitten en komt er nooit meer uit, of je raapt elk los stukje op en gaat op zoek naar de informatie om de toren stevig opnieuw op te bouwen." Ik koos voor het laatste.

Dat bracht me op het pad van de wet van aantrekking, want die rode draad in het leven, daar heb ik invloed op. Sterker nog, ik ben degene die deze situaties heeft aangetrokken (gemanifesteerd). Want je manifesteert wie je bent, niet wat je wilt! De afgelopen jaren dook ik diep in de wet van aantrekking, volgde talloze trainingen en cursussen, waaronder die van Dr. Joe Dispenza en Abraham Hicks. Telkens vielen de puzzelstukjes op hun plek en voelde ik me sterker worden. Ik herinner me nog goed dat ik in bed lag en dacht: "Verrek, we zijn echt krachtig. We zijn allemaal energie, alles is frequentie, we zijn allemaal één, en we kunnen manifesteren wat we willen als we echt begrijpen wie we zijn. Wij zijn scheppers, geen toeschouwers. Dit moeten meer mensen weten." Voordat ik mijn missie vormgaf, ging ik echter eerst verder met zelfonderzoek. Want wat maakt je tot een goede schepper in het leven? Dat begint met het beantwoorden van de vraag: "Wie ben ik eigenlijk?" Als je die vraag kunt beantwoorden, ben je al een heel eind op weg. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik bedoel, ik zou kunnen zeggen: "Ik ben Ingeborg (1970), moeder van een 20-jarige dochter, mindset- en ademcoach, woonachtig in..." en ga zo maar door. Maar ben ik dat echt? Ik heb een naam, een lichaam en gedachten, maar dat ben ik niet.

Dus begon ik die vraag dieper te onderzoeken, puur en alleen: wie ben ik? Grappig, toch? Ik had me zo gefocust op mijn uiterlijke leven, op validatie vanuit mijn realiteit. Als ik dit bereik of die baan krijg, als ik er zo uitzie, als hij of zij me leuk vindt, dan ben ik gelukkig. Wat een paradox, want die 'realiteit', die buitenwereld, is slechts een weerspiegeling van mijn overtuigingen en emoties. De 3D-wereld is niets meer dan een spiegel van mijn innerlijke wereld. Als ik iets wil veranderen, moet ik dus mijn innerlijke wereld veranderen. Dus richtte ik me op mijn onzekerheden en creëerde situaties waarin ik me onzeker voelde. Focuste ik op angsten, dan creëerde ik angstige situaties. Maar het werkte ook andersom. Richtte ik me op dankbaarheid, dan ontstonden er situaties waarin ik dankbaarheid kon voelen.

Wist je dat:
  • Waar ik ook ben in huis, ik zorg ervoor dat het wc-papier netjes hangt, met het vel naar beneden.

  • Ik een enorme fan ben van Ronald Goedemondt.

  • Elke ochtend kijk ik mezelf in de spiegel en zeg: "Lekker wijf."

  • Ook ik een coach heb voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

  • Ik mezelf blijf trainen voor mijn persoonlijke groei.

  • Ik vaak van het gebaande pad afwijk om te ontdekken waar ik uitkom.

  • Ik dol ben op lekker eten, maar niet zo goed ben in koken.

"Adem in wie je bent en adem uit wie je wilt zijn - de sleutel tot het manifesteren van je authentieke glorie."

Meer over Breathwork

Breathwork is ook zeker iets voor jou!

Hernieuw je verbinding met lichaam en geest, overwin trauma's op een authentieke wijze. Ademwerk doorbreekt overlevingspatronen, bevrijdt opgekropte emoties en verkent je onderbewuste. Krachtige technieken en veilige begeleiding helpen je jezelf te herontdekken. Laat los, adem diep en omarm je innerlijke kracht.

Word meester over je adem, word meester over je leven.

Meer weten
bottom of page